Make your own free website on Tripod.com

Sir torta:

1 paket krem sira (1/4 kile)

1/2 {oqe {e}era

1 jaje

vanila ekstrat

1 {oqa kisele pavlake

izmrvljeni keks

Izme{ati sve osim keksa dno od staklenog suda pokriti keksom i dodati masu odozgore. Staviti u mikro pe} na sredwe i pe}i 8-10 minuta (proveriti dali je centar gotov). Ostaviti u fri`ideru do sutradan (naj mawe 3 sata)

Nazad


Pilav:

1/4 {oqe putera (margarin)

1 {oqa pirinxa

2-1/2 {oqje pile}eg ekstrata

sitno iseckan luk

so

biber

malo aleve paprike

U sud od 2 litre staviti puter i luk pa grejati 1 minut na jakom. Dodati pirinax i grejati (prome{ati jednom) 2-3 minuta na jako (ili dok pirinax ne po`uti). Dodati sve ostalo i grejati 4-5 minuta pokriveno na jakom. Promenuti na sredwe-malo i grejati pokriveno 14 minuta (dok pirinax ne omek{a). Ostaviti da stoji pokriveno 5 minuta.

Nazad


@ivina za ro{tiq:

O~istiti i oprati `ivinsko meso staviti u pokrive sud sa malko vode i grejati na jako otprilike 10 minuta za 10 bataka. Ocediti sok i ostaviti za supu a `ivinu za~initi i ostaviti da stoji u hladnom do pe~ewa.

Nazad


Pastrmka:

1/3 {oqe putera (margarin)

2 pastrmke (350 - 400 grama svaka)

so

biber

sok od limuna

pastrmke premazati sokom od limuna, posolipi i obiberiti spoqa i iznutra. Zagrejati puter dok sa ne istopi pa preliti ribe spoqa i iznutra. Prekriti sud sa masnim papirom i grejati na jakom 6-7 minuta. Ostaviti da stoji pokriveno 5 minuta.

Nazad


Puwene paprike:

1/2 kile mlevenog mesa

sitno iseckan luk

2 {oqe sosa od paradajza

so

biber

1/2 {oqe kuvanog pirinxa

paprike (zavisi od veli~ine oko 4 komada)

Luk i meso staviti u sud izme{ati i grejati na jako 3-4 minuta (dok meso ne pobraoni)me{aju}i jedanput. Ocediti od masti dodati so, biber i {olu paradajz sosa i grejati pokriveno 3-4 minuta na jako. Dodati pirinax prome{ati i ostaviti pokriveno 5 minuta. O~istiti paprike napuniti ih staviti u sud preliti sa ostatkom sosa od paradajza i nadevom koji ostane (mo`e i malo sira parmazan) i grejati 12-13 minuta na jako (prema paprici dok ne omek{a). Ostaviti pokriveno 5 minuta.

Nazad


Proja:

2 {oqe kukuruznog bra{na

1 {oqa bra{na

3 ka{ike putera (margarin)

1 {oqa kiselog mleka

1 jaje

3/4 ka{ikice pra{ka za pecivo

3/4 ka{ikice sode bikarbone

Malo {e}era

Sve lepo izmesiti pa staviti u sud za pe~ewe (nije lo{e staviti masan papir odozdole da se ne zalepi) i grejati na sredwe 9-10 minuta. Ostaviti da stoji 10 minuta izvaditi i ise}i na par~ad.

Nazad