Make your own free website on Tripod.com

Akapulko zlato:

Tri ~a{ice soka od ananasa

1/2 ~a{ice koncentrata od grepfrut

~a{ica krema od kokosa

~a{ica krema

Dobro protresti sa sitnim ledom i slu`iti u visokoj ~a{i

Nazad


Zlatna limunada:

2 ka{ikice krupnija {e}era

Sok od jednog limuna

`umance

6 ~a{ica vode

Dobro protresti sa kockama leda . Sipati u ~a{u dodati kockice leda. Ukrasiti sa ra`wevima oranxe, par~etom limuna i vi{wom (ili tre{wom).

Nazad


Izgwe~eni limun:

1 limun

2 ka{ikice krupnog {e}era

Soda voda

U dubokoj ~a{i izgwe~iti ~etvrtine od limuna sa {e}erom. Napuniti ~a{u sa kockama leda i dodati soda vodu. Ukrasiti sa re`wevima vo}a.

Nazad


Limunada sa malinom:

2 ka{ikice krupnijeg {e}era

Sok od jednog limuna

~a{ica malinovog sirupa

Sve izme{ati u visokoj ~a{i dodati sitan led, prome{ati i dopuniti ~a{u sa vodom i opet prome{ati. Ukrasiti sa koturom pomoranxe, koturom limuna i vi{wom (ili tre{wom). Slu`iti sa slamkom.

Nazad


Limunada sa sodom:

2 ka{ikice krupnog {e}era

sok od limuna

soda voda

Izme{ati {e}er i sok u visokoj ~a{i i dodati sitan led. Napuniti sa sodom i prome{ati. Ukrasiti sa koturom pomoranxe, koturom limuna i vi{wom (ili tre{wom). Slu`iti sa slamkom.

Nazad


Limunada:

Iscediti sok od nekoliko limuna u sud sa ledom dodati se}er po voqi i dopuniti sa vodom. Ise}i limun na kolutve i staviti ih u sud sa limunadom. Slu`iti u hladnim ~a{ama sa ledom

Nazad


Boza:

U {est litara vode (po mogu}nosti bez hlora) staviti {est ka{ika kukuruznog bra{na i sve dobro prokuvati. Kad se prohladi u mlaku me{avinu dodati ka{iku kvasca (suvi ili par~e kvasca otprilike kao kocka {e}era). U me{avinu dodati sok od dva limuna (mo`e i limuntus, lime- zaleni limun) . Po{to je limun potreban zbog ukusa ne postoji razlog da se ne mo`e dodati i sok od ne~eg drugog svakako ukus }e biti druga~iji.

Nazad